مهدی میرعظیمی تخم مرغ جنگی
گفت: «عجب آدم جالبیه این جلیل! دیروز اومدم بهش می‌گم آقاجلیل، شب عیده و من پول ندارم، می‌تونی بیست تومن به من قرض بدی و دوماه صبر کنی؟ بهم می‌گه پول ندارم؛ ولی می‌تونم دو ماه برات صبر کنم» صدای خندۀ اهالی بلند شد. محمدحسن و اکبر و چند تا بچۀ دیگه با سروصدای زیاد پیداشون شد. هر کدوم یه تخم‌مرغ آب‌پز توی دست‌های رنگیشون بود. یکی با لباس زردچوبه‌ای و موهای به‌هم ریخته و تخم‌مرغ زر ...

کتاب یک صفحه ای چیست؟

داستان کتاب یک صفحه‌ای از آنجایی شروع شد که یکی از اهالی فرهنگ و ادب شیراز با انتشار داستان‌های کوتاه یک صفحه‌ای گامی بلند در ترویج کتابخوانی برداشت. به این منظور هر داستان روی یک برگ به چاپ رسید تا مخاطبان بتوانند در کمتر از سه دقیقه یک کتاب یک صفحه ای را مطالعه کنند. کتاب‌های یک صفحه ای خیلی زود توانستند جای خود را میان مخاطبان باز کند. طولی نکشید که در اکثر فضاهای عمومی حتی رستوران‌ها، کتاب‌های یک صفحه‌ای روی میز قرار گرفتند و مخاطبان را هرچند کوتاه درگیر مطالعه کتاب کردند. به‌یمن استقبال سخاوت‌مندانه اهالی فرهنگ، این کتاب در سال نخست با تیراژ بیش از ده هزار نسخه چاپ شد و در مدارس سراسر کشور توزیع گردید و اجرای طرح‌های کتاب کافه‌ای، فَست‌بوک، شیروکتاب را موجب شد. ایده‌پردازی، طراحی و اجرای طرح متروکتاب برای نخستین بار در فروردین ۱۳۹۶ انجام شد و هم‌اکنون نیز ده‌ها هزار نفر از شهروندان تشنه تداوم آن هستند. تاکسی‌کتاب، کتاب‌دیواری و کتاب‌گالری در شهرهای مختلف کشور اجرا گردیده است. از آن‌جا که طرح‌های فرهنگی در قالب جغرافیا نمی‌گنجند و از سوی اهالی فرهنگ در جای‌جای کشور رصد می‌شوند؛ پذیرندگان آغازین این طرح‌های نوآورانه از شهرهای تهران، مشهد، یزد، شیراز، اصفهان با ما در تماس بوده‌اند و آیین‌های رونمایی و بهره‌برداری در استان‌های هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، خوزستان نیز برگزار شده است. تعامل با استادان متخصص در حوزه‌های ادبیات، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و علوم تربیتی و کارشناسان مجرب و متعهد در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نهاد کتابخانه‌های عمومی، سازمان‌ بهزیستی، سازمان امور مالیاتی، شرکت آبفا و شرکت در نمایشگاه‌های متعدد در کشور موجب آفرینش آثار مختلف داستانی با موضوعات گوناگون از جمله مهارت‌های‌زندگی، سبک‌زندگی‌سالم، امیدبه‌آینده، خودباوری، آداب‌‌اجتماعی، آموزه‌های تربیتی، استحکام‌خانواده، کودک‌ونوجوان، فرهنگ‌شهروندی، فرهنگ‌آب، سواد مالی، فرهنگ‌مالیاتی، مدیریت‌مصرف، محیط‌زیست، کارآفرینی‌و‌تولید، سنت‌ومدرنیته، فضای‌مجازی‌ و‌ رسانه‌های‌فردی شد و توسعۀ جغرافیایی و موضوعی تولیدات نشر را نیز موجب گردید. دغدغه حفظ و ترویج هویت زبان فارسی در بین مردم ایران و سایر فارسی‌زبانان دنیا دلیل مهمی برای ادامه انتشار داستان‌های کتاب‌ یک صفحه‌‎ای است و از آنجا که داستان نقش قدرتمند و بی‌بدیلی در انتقال هویت یک زبان ایفا می‌کند بهترین گزینه برای صادرات فرهنگی است، بنابراین پایه اصلی کتاب یک‌صفحه‌ای داستان است تا بتواند هویت زبان فارسی را به عنوان عامل وحدت گویش‌وران این زبان غنی به دنیا منتقل کند و از سویی سبک زندگی ایرانی را به دیگر ملل معرفی نماید.
کتاب یک صفحه ای چیست؟
نویسنده و ایده‌پرداز کتاب یک صفحه‌ای در شیراز متولد شد. او معتقد است که می‌توان باساده‌سازی مفاهیم پیام‌های مفید را به‌صورت غیرمستقیم در ضمیر مردم نهادینه کرد، او که خود، نویسنده داستان‌ها و روایت‌های کتاب یک‌صفحه‌ای است، آموزش از رهگذر داستان را از ستوده‌ترین شگردها برای اصلاح فرهنگ عمومی‌ می‌داندو در این زمینه کتاب یک‌صفحه‌ای را رسانه‌ای می‌داند که فراتر از ترویج کتابخوانی، رسالتی دیگرگونه برای ارتقاء و اصلاح فرهنگ عمومی بر عهده دارد. از سویی داستان همواره برای عموم مخاطبان جذاب است و از دیگر سو، ظرفیت و توانایی تولید داستان‌های کوتاه با توجه به ذائقه فرهنگی مردم وجود دارد و با پرورش آن می‌توان حلقه‌ای متشکل از نویسندگان جوان و نوجوان را تشکیل داد که محتوای اصلی کتاب‌ها را تامین کنند.
@ MehdiMirAzimi