تعداد بازدید: 2926
زبان : فارسی

افزایش کتابخوانی با کتاب‌های یک صفحه‌ای

افزایش کتابخوانی با کتاب‌های یک صفحه‌ای

تاریخ درج خبر : 1399/10/21
منبع : خبرگزاری مهر

مهدی میرعظیمی از کسانی است که طراحی «کتاب یک صفحه‌ای» را برای نخستین بار در شیراز به اجرا درآورد.

مهدی میرعظیمی از کسانی است که طرح «کتاب یک صفحه‌ای» را برای نخستین بار در شیراز به اجرا گذاشت و سپس با طرح‌های «متروکتاب» و «کتاب گالری» به گسترش و ترویج کتابخوانی هنگام سفر و رفت و آمدهای شهری کمک شایانی کرده است.

به گفته میرعظیمی بسیاری از مشکلاتی که افراد جامعه با آن مواجه‌اند در اثر ناآگاهی پدید می‌آید؛ ناآگاهی آنگاه بیشتر جلوه‌گر می شود که فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها از شهرها و آبادی‌های دور و نزدیک گرد هم می‌آیند بی آنکه به هنجاری یکسان پای‌بند باشند، در این میان اگر بدفرهنگی‌ها را نیز در نظر بگیریم مشکلات روز به روز پیچیده تر خواهند شد.

وی بر این باور است که بی‌شک نقش مراکز و سازمان‌های مسئول را در آموزش فرهنگ صحیح نمی‌توان نادیده گرفت اما آنچه مهم‌تر است حرکت به سوی آگاهی آحاد جامعه است؛ پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما با امثال و قصه‌های حکمت‌آمیزی که بزرگترهایشان برایشان نقل می‌کردند تربیت می‌شدند و رفتارهای اجتماعی متناسب با دوران خود را می‌آموختند.

میرعظیمی عنوان می‌کند: حال آن که امروز ما از فقدان آن بزرگترها در رنجیم یا در هیاهوی شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های رنگارنگ، صدای آنان را نمی‌شنویم. در این میان معضل دیگری که بر بار ناآگاهی ما می‌افزاید کتاب نخوانی است.

وی با بیان اینکه یکی از دلایلی که کتاب نخوان‌ها برای کتاب نخوانی خود ارائه می‌دهند کم وقتی است ادامه می‌دهد: به عبارتی دیگر کم‌وقتی علت کتاب نخوانی و کتاب نخوانی علت ناآگاهی و ناآگاهی سرچشمه بسیاری از مشکلات جامعه امروز ماست.

او که چندی است درطرحی نو برای گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، برای اولین بار آثاری تحت عنوان کتاب یک صفحه‌ای منتشر می‌کند، وجه تمایز این کتاب با کتاب‌های معمولی را در شیوه ارائه آن دانسته و می‌افزاید: این کتاب‌ها تک برگی است و خواننده می‌تواند پس از مطالعه آن را به دوستان خود هدیه دهد؛ مطالعه یک دقیقه‌ای کتاب‌های یک صفحه‌ای در اماکن عمومی، تاکسی، مترو، اتوبوس، بانک و هر جا که یک دقیقه وقت آزاد دارید جایگزین مطلوبی برای درد دل با موبایل و بازآشنایی و آشتی با کتاب عزیز آن یار وفادار خواهد بود.

 میرعظیمی در قالب طرح «کتاب گالری» تاکنون ۳۰ برنامه نمایشگاهی پیرامون کتاب‌های تک برگی برگزار کرده و دست به ابتکاری در جهت سرمایه‌گذاری فرهنگی زده است که در طولانی مدت اثر خود را در گسترش فرهنگ مطالعه مفید خواهد گذاشت.

این در حالیست که به گفته وی، با خواندن کتاب یک صفحه‌ای که خواندنش بیش از یک دقیقه طول نمی‌کشد، یک دقیقه به سرانه مطالعه مردم اضافه می‌شود؛ کتاب یک صفحه‌ای دوست دارد مردم آن را در زمان‌های مرده‌شان بخوانند.

او اضافه می‌کند: طرح مترو کتاب که از فروردین سال جاری کلید زده شد و با نصب جعبه‌های مخصوص کتاب در تمامی ایستگاه‌های متروی شیراز در حال اجراست؛ در این طرح سازمان قطار شهری شیراز فضای بسیار مناسبی را برای ترویج کتاب‌خوانی ایجاد کرده و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و حمایت مالی نیکوکاران حامی کتاب در شرکت‌های خصوصی و سازمان همیاری شهرداری‌های استان فارس روز به روز شاهد استقبال مسافران مترو از این طرح بوده‌ایم.

این در حالیست که مسافران مترو با ورود به هر ایستگاه کتاب یا کتاب‌های یک صفحه‌ای را از جعبه‌های تعبیه شده بر می‌دارند و در زمان انتظار در ایستگاه یا در مدت زمان سفر مطالعه می‌کنند و در ایستگاه بعدی کتاب را در جعبه‌ای دیگر قرار می‌دهند.

میرعظیمی درخصوص «مدرسه کتاب» هم عنوان می‌کند: بسیاری از مدارس با استقبال از کتاب یک صفحه‌ای، دانش‌آموزان را تشویق به کتاب‌خوانی می‌کنند؛ اختصاص زمانی برای مطالعه یا برگزاری مسابقات کتاب خوانی موجب می‌شود تا فرهنگ‌های مبارکی مثل قرض دادن کتاب، گفتگو و هم‌فکری در مورد موضوعات مفید کتاب و یاری‌جویی و هم‌اندیشی دانش‌آموزان با یکدیگر و مربیان در مدرسه و مشورت با خانواده در خانه نیز احیاء گردد.

وی همچنین در قالب طرح «کتاب گالری» در پی این است که شیوه‌های نوین ارائه کتاب به افراد جامعه و ترویج کتاب به روش‌های جدید در دستور کار قرار دهد، بنابراین با یاری و تلاش جمعی از دانشجویان کتاب‌های یک صفحه‌ای به‌صورت تابلو در آمده و در محیط‌های عمومی نظیر سینما، نمایشگاه‌ها، فرودگاه، رستوران و آموزشگاه‌ها به نمایش گذاشته شدند.

میرعظیمی می‌افزاید: مراجعین این مراکز دقایقی از وقت خود را با توقف در مقابل هر یک از این تابلوها به مطالعه می‌پردازند؛ برگزاری کتاب گالری‌ها می‌تواند تاثیر مثبتی را روی مراجعین بگذارد و موجب جذب و بازآشنایی بیشتر نسل نوجوان به کتاب و مطالعه شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای تحقق پایتختی کتاب ایران توسط شهر ادب و هنر آنچه بیش از همه مورد توجه قرار گرفته طرح‌های این‌چنینی است که می‌تواند شیراز را گزینه کسب این عنوان کند.

mehrnews.com/xKNnm

 

از   0   رای
0

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.