تعداد بازدید: 23
زبان : فارسی

نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «بوف‌بات» در شیراز برگزار شد

نشست نقد و بررسی کتاب «بوف‌بات» برگزار شد

تاریخ درج خبر : 1404/9/15
منبع : درون سازمانی

نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «بوف‌بات؛ ادبیات کسب‌وکار، استراتژی جانوران» اثر مهدی میرعظیمی بر اساس روایت‌هایی از دکتر مرتضی امینی‌مقدم، بنیان‌گذار شرکت زئوس، عصر روز چهارشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۴، با حضور جمعی از مدیران فرهنگی، استادان دانشگاه، فعالان حوزه نشر و علاقه‌مندان به کتاب، در سالن «سرای سخن» مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور برگزار شد.

نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «بوف‌بات؛ ادبیات کسب‌وکار، استراتژی جانوران» اثر مهدی میرعظیمی بر اساس روایت‌هایی از دکتر مرتضی امینی‌مقدم، بنیان‌گذار شرکت زئوس، عصر روز چهارشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۴، با حضور جمعی از مدیران فرهنگی، استادان دانشگاه، فعالان حوزه نشر و علاقه‌مندان به کتاب، در سالن «سرای سخن» مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور برگزار شد.

این برنامه با میزبانی مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور و با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس و چند نهاد فرهنگی دیگر انجام گرفت.

در آغاز این نشست، دکتر علیرضا رحمانی، معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، با اشاره به نقش آثار کوتاه در ترویج مطالعه، «کتاب یک صفحه‌ای» دیگر از مهدی میرعظیمی را اثری مؤثر در تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی دانست. وی در ادامه درباره کتاب «بوف‌بات» اظهار داشت: «این کتاب ایده‌ای جذاب برای آشنا کردن نوجوانان و جوانان با فرهنگ کسب‌وکار است. تنها انتظار داشتم سهم بیشتری به روایت زندگی دکتر مرتضی امینی‌مقدم، به عنوان یک کارآفرین، اختصاص داده می‌شد تا مخاطب با مسیر رشد او نیز آشنا گردد.»

نقد تخصصی اثر

سپس مهندس علی محمدزاده، فعال حوزه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و مدیر هسته ترویج کتاب کتابخانه ابوریحان، با اشاره به حکایتی از مثنوی معنوی، بر اهمیت بیان روایی مفاهیم مدیریتی تأکید کرد. او گفت: «بخش‌های ابتدایی و زندگی‌نامه‌ای کتاب برایم جذاب بود، اما پس از حدود پنجاه صفحه، تعلیق داستانی کمتری تجربه کردم. انتظار داشتم موضوعاتی مانند تحقیق و توسعه و آینده‌پژوهی نیز در ساختار کتاب گنجانده شود.»

دیدگاه مخاطبان جوان

حضور دانش‌آموزان علاقه‌مند، بخش ویژه‌ای از این برنامه را شکل داد. یکی از دانش‌آموزان دبیرستانی بیان کرد: «زبان ساده و روایت جذاب کتاب کمک کرد با چند حیوانِ داستان، آینده شغلی خودم را تصور کنم.» دانش‌آموز دیگری از مقطع یازدهم تجربی نیز افزود: «کتاب مستقیماً سر اصل مطلب می‌رود و جمله‌های پایانی هر فصل واقعاً تأمل‌برانگیز است.»

نقدهای دانشگاهی و حرفه‌ای

دکتر سراج، رئیس کانون کتاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در سخنان خود گفت: «مزیت مهم کتاب این است که می‌توان آن را بدون ترتیب خاصی مطالعه کرد. با این حال من نیز علاقه‌مند بودم بخش‌های زندگی‌نامه‌ای بیشتری بخوانم.»

مهندس گلکاری، مدیر فروش شرکت پدیده فوم، با اشاره به مفهوم «بقا در زندگی حیوانات»، تعامل و کار گروهی را از مهم‌ترین پیام‌های کتاب دانست و گفت: «می‌توان از شیوه زیست مورچه‌ها یا زنبورها الگو گرفت.»

شایان شناسا، مدرس دانشگاه، به ارتباط مفهومی کتاب با اساطیر یونان پرداخت و اظهار داشت: «زئوس از آغاز، پرورش خود را نزد یک حیوان آغاز می‌کند؛ این خود نشان‌دهنده اهمیت یادگیری از طبیعت و خرد پنهان در ساده‌ترین پدیده‌هاست.»

تحلیل ادبی و اجرای برنامه

اجرای این نشست بر عهده دکتر فرهادی‌پور، مدرس ادبیات فارسی، بود. وی با مدیریت پویا و تعامل سازنده با حاضران، به تحلیل بازآفرینی اسطوره‌ها در کتاب پرداخت و گفت: «در ادبیات ما، بازآفرینی سبک‌های کهن سابقه‌ای طولانی دارد و در «بوف‌بات»، اسطوره زئوس به شیوه‌ای امروزی و جذاب برای نوجوانان ارائه شده است.»

نقد هنری و توجه به جزئیات

در ادامه، هما ایران‌پور – نویسنده، منتقد و فعال فرهنگی – ضمن تمجید از طراحی جلد و صفحه‌آرایی اثر، گفت: «به عنوان نویسنده، همیشه به جزئیات دقت می‌کنم و این کتاب از نظر بصری و گرافیکی مرا به خود جذب کرد.» همچنین از مهندس مریم نصیری، تصویرگر کتاب، به صورت ویژه تقدیر شد.

سخنرانی فعالان اقتصادی

مهندس مرتضی سیف‌زاده، عضو اتاق بازرگانی فارس و فعال صنعتی، بر ضرورت تقویت پیوند بین‌نسلی در آثار تربیتی و کارآفرینی تأکید و انتشار این کتاب را اقدامی ارزشمند خواند.

سخنان راوی اثر

در بخش پایانی، دکتر مرتضی امینی‌مقدم – راوی کتاب و کارآفرین – درباره انگیزه خلق اثر گفت: «سال‌ها تجربه تدریس، مدیریت و کارآفرینی مرا به این نتیجه رساند که نسل جوان باید با زبان ساده و روایی با مفاهیم کسب‌وکار آشنا شود. این کتاب تلاشی برای انتقال این تجربه‌هاست.»

حضور مدیران و مسئولان

در این نشست، مسئولان و مدیران متعددی حضور داشتند، از جمله:

- خانم دکتر مرجان یزدان پناهی، سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور

- آقای مهندس وحید محیط، معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس

- خانم فاطمه صفری‌راد، رئیس کتابخانه‌های عمومی شیراز

- آقای دکتر محمدرضا ابراهیمی، رئیس کتابخانه شهید دستغیب

- آقای دکتر سیامک صاحبی، رئیس دفتر آموزش و پژوهش استان فارس

به همراه مدیران مجتمع‌های آموزشی، گروهی از دانش‌آموزان و حدود ۷۰ نفر از علاقه‌مندان حوزه ادبیات و کسب‌وکار.

معرفی کتاب «بوف‌بات»

کتاب «بوف‌بات» با هدف آموزش مفاهیم مدیریتی و کارآفرینی از طریق داستان‌های الهام‌گرفته از رفتار حیوانات تألیف شده است. این اثر حاصل همکاری مرتضی امینی‌مقدم (راوی و کارآفرین) و مهدی میرعظیمی (نویسنده) است که تلاش کرده‌اند پلی میان خرد طبیعی، اسطوره‌های یونانی و نظریه‌های مدرن مدیریت برقرار کنند.

این کتاب در ۲۰۰ صفحه و توسط انتشارات «یک صفحه‌ای» منتشر شده و مخاطب هدف آن نوجوانان، دانشجویان، کارآفرینان جوان و مدیران هستند. این اثر به سرعت مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.

 

این برنامه با تقدیر از نویسنده، منتقدان، راوی اثر و همچنین قدردانی از تصویرگر کتاب به پایان رسید. شرکت‌کنندگان بر نقش این کتاب در ایجاد پیوند میان ادبیات، اسطوره و دانش کسب‌وکار تأکید و آن را نمونه‌ای نوآورانه در ادبیات مدیریتی کشور دانستند.

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.